Benvinguts al blog d'inicial

Benvinguts al blog d'inicial: Un espai on poder veure els vostres fills/es en acció durant algunes de les activitats del Cicle.

TUTORIALS Clickedu

dissabte, 7 d’abril del 2012

Observatori astronòmic (2n)

Quan estàvem a punt d'acabar el projecte de l'univers, els nens i nenes de 2n vam anar a l'observatori. Ens van passar un vídeo sobre els planetes, el Sol, la Terra,..., i vam fer moltes preguntes. Després vam pujar a dalt a la cúpula i vam veure on treballen, els ordinadors que constantment dónen imatges del Sol, i el telescopi!!!! Encara que estés núvol vam poder mirar un per un pel telescopi. Va ser molt xulo!!! Ei, mai sense el protector!!! Ens podríem quedar cecs si miréssim sense el protector.








dijous, 5 d’abril del 2012

Puk i els sentits (1r)

Com a cloenda del tema dels sentits ens va venir a visitar un follet anomenat Puk. Ens havia d'explicar els cinc sentits, però resulta que estava una mica despistat i no se'n recordava de res. Vam ser nosaltres qui li vam anar explicant quins eren, com funcionaven, per què servien,...
Mireu que bé que ens ho vam passar!!












dimecres, 4 d’abril del 2012

A 2n llegim molt

Aquest trimestre els nens i nenes de 2n vam anar a la biblioteca Vapor Badia, al carrer Tres Creus. La lectura és "el pal de paller", ens diuen les "senyoretes". Doncs au, cap a la biblioteca, a veure el seu funcionament -que molts ja ho sabem perquè hi anem sovint-, les normes, tot el que podem fer-hi i tot el que podem emportar-nos a casa.




dilluns, 2 d’abril del 2012

Murals sobre l'univers (2n)

Aquest trimestre els nens i nenes de 2n hem estat treballant el tema de l'univers. En una classe vam fer grups i vam haver de preparar uns murals. Cadascú portàvem informació i fotos sobre el tema que ens havia tocat: la Lluna, la Terra, els planetes, l'univers, el Sol. A l'altra classe ho  vam fer per parelles; dos o tres parelles fèiem uns murals sobre el mateix tema.
Després vam haver d'exposar-ho al davant de tots els altres. Treballar així és molt divertit i n'aprenem molt els uns dels altres.











Mercat Central de Sabadell (1r)

Per finalitzar l'últim centre d'interès de Medi d'aquest trimestre, els aliments, els nens i nenes de 1r vam anar al Mercat amb un dossier de preguntes preparades per nosaltres. Vam agafar les carpetes i el full amb les preguntes i... cap al Mercat falta gent!
Ens vam dividir en 4 grups: el de la fruiteria i verduleria, el de la carnisseria i forn de pa, el del menjar cuinat i els ous, i el de la peixateria. Després de fer una volta tots junts pel Mercat i saber que hi ha unes 90 parades!!!!, cada grupet vam anar a fer les preguntes. Ens van atendre molt amablement perquè nosaltres vam fer servir les paraules màgiques "bon dia , si us plau, gràcies, disculpi, ...".
En acabar el qüestionari vam sortir a fora i vam dibuixar la façana del Mercat només en llapis. Ens hi havíem de fixar molt. És bastant difícil això de dibuixar al natural, però ens van quedar uns "quadres" molt xulos. Els tenim exposats a les aules.